Valokuvaaja Tuomas Elenius - Kuka olen ja miten päädyin valokuvaajaksi?

Olen nippa nappa 70-luvun puolella syntynyt pääkaupunkiseutulainen freelance-valokuvaaja. Koulutukseltani olen viestintätekniikan insinööri, paperit sain ulos EVTEK:stä (nyttemmin Metropolia) vuonna 2004. Muutaman vuoden pyörin erilaisissa mediataloissa töissä paiskien hommia lähinnä käyttöliittymien kanssa.

Kesästä 2008 saakka olen elättänyt itseni vapaana kuvaajana. Nykyään keskityn liiketoiminnassani yritysmaailman tilaisuuksien ja tapahtumien kuvaamiseen, asuntojen myyntikuvauksiin sekä studiotyöskentelyn puolella keskityn toistaiseksi lähinnä täysi-ikäisille suunnattuihin boudoir-kuvauksiin.

Tapani toimia. Tyylini. Vahvuuteni. Heikkouteni.

Olen tyypillinen insinööri. Analyyttinen ja järki edelle asioita lähestyvä. Syvältä löytyy myös ripaus nörttiä.

Tulen erittäin hyvin toimeen kaikenlaisten asiakkaiden kanssa - ihmisistä puhumattakaan. Jutustelu sujuu ja pystyn edustamaan asiallisen arvokkaasti ja hurtin humoristisesti yritystäsi tai asiakasta.. ketä nyt missäkin tilanteessa pitää edustaakaan. Joskus itseäkin.

Kaikkea toimintaani leimaa ammattimaisuus ja luotettavuus. En myöhästele. Koskaan. Ja hoidan kaikki asiani ammattimaisen hyvin ja sovitulla tavalla.

Pitkän kokemuksen myötä olen nähnyt aikalailla kaikki käänteet ja tilanteet mitä kuvauskeikoilla voi eteen tulla. Niinpä mikään yllättäväkään asia tai muutos kesken keikan eivät minua pysäytä.

Tuomas Elenius