Asuntokuvaus - asunnon valokuvaaminen

Ilmakuvaus osana asuntojen myyntikuvausta

Esimerkki tyypillisesti myyntikuvauskokonaisuudesta kerrostaloasunnosta Espoossa (kuvattu syksyllä 2018):

Katso kuvaamiani parhaillaan myynnissä olevia esimerkkikohteita alempaa tältä samalta sivulta!

Asunnon myyntikuvilla on valtava merkitys asuntokaupassa

Hyvät valokuvat ovat yksi merkittävimmistä tekijöistä asunnon tai kesämökin myynti-ilmoituksessa. Ilmoituksen myyntikuvat luovat tärkeän ja vahvan ensivaikutelman myynnissä olevasta kodista jota ilmoituksen muu sisältö tukee. Koska asuntokauppoihin liittyy paljon tunteita, on ensivaikutelmalla erittäin suuri merkitys.

Hyvät myyntikuvat herättävät kotia etsivän huomion asuntoilmoitusten joukossa ja sitä kautta potentiaaliset ostajat tutustuvat myytävänä olevaan kohteeseen tarkemmin. Avarien ja raikkaiden myyntikuvien sekä hyvän myynti-ilmoituksen ja sopivan hintapyynnön saattelemana asuntoa tulee katsomaan suurempi joukko ihmisiä.

Massasta positiivisesti erottuvat kodin kuvat edesauttavat kaiken tyyppisten kotien myyntiä. Kuvaan kaikenlaisia kohteita pienistä kerrostaloyksiöistä suuriin erillistaloihin. Lisäksi hyvistä myyntikuvista on suuri etu mökkimarkkinoilla - mökkejä ostetaan kotiakin vahvemmin tunteella.

Asiakaskuntani koostuu niin kiinteistövälittäjistä kuin yksityishenkilöistä jotka aikovat myydä itse kotinsa, mökkinsä tai kiinteistön.

Asuntokuvauksen hinta

Hinta alkaen 170 € riippuen asunnon koosta ja sijainnista*
Ilmakuvat (5 kuvaa): +70 €
Viikonloppukuvaus: +50 €

Hinnat sisältää:

 • Etukäteisvinkit asunnon kuvausvalmisteluun. Autan myös kuvaustilanteessa kevyessä määrin loppusilauksessa/stailauksessa sekä ylimääräisten tavaroiden siirtämisessä.
 • Arvonlisäveron 24%
 • Matka- ja pysäköintikulut pääkaupunkiseudulla
 • Sisä- ja ulkokuvat
 • Kuvien viimeistelyn kuvankäsittelyssä
 • Valmiiden kuvien toimitus yleensä jo kuvauspäivänä (viimeistään kolmessa arkipäivässä)
 • Luovutan kuviin vapaat ja rajoittamattomat käyttöoikeudet asiakkaalle (kuvat saa myös antaa eteenpäin kiinteistövälittäjän käyttöön)
 • Valmiita kuvia kohteesta riippuen noin 15-40 kappaletta (pienestä yksiöstä tulee vähemmän kuvia kuin isosta omakotitalosta)

* Hinnoittelu perustuu pääasiassa kuvattavan kohteen kokoon ja sijaintiin. Pidätän oikeuden annetun hintavälin ulkopuoliseen hintaan poikkeuksellisissa kuvauskohteissa. Lopullinen hinta sovitaan aina erikseen asiakkaan kanssa etukäteen kuvausaikaa varattaessa.

Perushintataso pätee kuvattaessa pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen). Kuvaan asuntoja paljon myös lähialueilla (Nurmijärvi, Klaukkala, Tuusula, Vihti, Nummela, Järvenpää, Hyvinkää, Sipoo, Porvoo ja Kirkkonummi) jolloin veloitan jonkin verran matkakuluja riippuen kuvauskohteen koosta sekä tietenkin ajomatkasta. Tarvittaessa ajan kauemmaskin ja olen kuvannut asuntoja muun muassa Turussa.

Asunnon myyminen itse

Moni asunnonmyyjä harkitsee asunnon myymistä itse ilman välittäjää. Itse myytäessä kuvien laatu korostuu entisestään kun myyntiä ei ole tukemassa välittäjän ammattitaito, mahdollinen valmis asiakaskunta sekä mielikuva turvallisesta kaupankäynnistä.

Avarien ja raikkaiden valokuvien ottaminen asunnosta on teknisesti haastavaa ja vaatii riittävän osaamisen lisäksi sopivan kuvauskaluston. Teknisten haasteiden lisäksi asunnon myyntikuvia otettaessa on tärkeää löytää myynnin kannalta oleelliset kuvaussuunnat ja kuvakulmat kodin eri tiloista.

Kuvaamisen haasteiden lisäksi myös kuvien viimeistelyllä kuvankäsittelyssä on suuri merkitys kuvien viimeistelyssä. Esimerkiksi asunnon valaistuksen erilaiset sävyt on hyvä korjata lähemmäs toisiaan kuvankäsittelyssä - asunnon mahdollisia vikoja ei kuitenkaan piiloteta koskaan kuvamanipulaation avulla.

Olen kuvannut asuntoja muiden valokuvaustöiden ohessa useita vuosia ja loppuvuoteen 2018 mennessä olen ottanut myyntikuvat yli 2000:stä kodista. Vankan kokemuksen ja osaamisen turvin suoriudun haastavistakin kuvauspaikoista ongelmitta.

Asuntokuvauksen tilaaminen on helppoa!

 1. Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi (omakotitalo/rivitalo/kerrostalo, kodin koko, sijainti ja aikataulutoiveet)
 2. Annan tarjouksen kuvauksesta
 3. Mikäli tarjoukseni on sopiva ja asiakas hyväksyy sen, sovitaan ajankohta kuvaukselle
 4. Annan helpot ja yksinkertaiset ohjeet asunnon valmistelemiseen kuvausta varten
  Kuvausvalmistelu ei vaadi asunnon lattiasta kattoon jynssäämistä, vaan ainoastaan tietyt asiat ovat oleellisia kuvausvalmisteluissa.
 5. Tulen sovittuna ajankohtana kuvaamaan asunnon.
  Voin tarvittaessa kuvata kohteen myös itsenäisesti ilman että asiakas on paikalla.
 6. Viimeistelen kuvat jälkikäsittelyssä
 7. Toimitan valmiit digikuvat Dropbox-pilvipalvelun kautta yleensä jo kuvauspäivänä (viimeistään 3 arkipäivän kuluessa)
 8. Kirjoitan laskun ja lähetän sen sähköpostitse

Esimerkkejä kuvaamistani asunnoista

Linkit on päivitetty viimeksi 29.8.2019

Yllä olevien myynnissä olevien asuntojen kuvien joukossa saattaa olla minusta riippumattomista syistä yksittäisiä muidenkin tahojen ottamia kuvia. Pohjapiirrustukset ovat aina muiden tekemiä.

Ilmakuvaukset

Syksystä 2018 alkaen kuvaan myös ilmakuvauksia. Ilmakuvaus toimii hyvänä lisänä asuntojen myyntikuvauksissa tuoden uutta ja raikasta näkökulmaa asuinalueeseen.

Kuvaan ilmakuvia asuntojen myyntikuvien liäksi myös muihin tarpeisiin. Käyttämäni kuvauskopteri mahdollistaa keskitason kuvanlaadun ja kuvat sekä videot ovat tekniseltä laadultaan riittäviä vasin moneen käyttöön. TV-tason tuotantojen kanssa en edes yritä kilpailla.

Ota yhteyttä ja kerro lisää ilmakuvaustarpeistasi!

Ilmakuvausten turvallisuus ja säädökset

Ilmakuvauksiin liittyy tarkkoja säädöksiä joita noudatan poikkeuksetta. Olen (yritykseni Elemix) rekisteröitynyt Trafille RPAS lentotyöntekijäksi ja minulta löytyy tarvittavat vastuuvakuutukset myös kolmansien osapuolien vahinkotapausten korvauksiin. Noudatan myös ilmailuviranomaisten pysyviä ja väliaikaisia lentorajoitusalueita ja tästä johtuen kuvauslennot eivät ole mahdollisia missä tahansa ja milloin tahansa.